Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2017 19:55 - Хипотезата на физика A.Eфремов
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 1171 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       image

За това, че далеч всичко не е наред в нашата стара "класическа" наука започват да се досещат все повече съвременни учени, които нямат сляпа вяра в стабилността на отдавна остарели догми, а предпочитат да проверят всичко с помощта на независими изследвания и експерименти. Самата история на науката е много добър пример за това как дългогодишни научни грешки и неточности се считат за "единствената истина" и обратно, тези възгледи и идеи, които уверено учените наричат "мистицизъм", "шарлатанство" и "псевдонаука", се превръщат впоследствие в част от научните знания.
Така че, струва ли си отново да стъпим на едно и също гребло? Нима вече разполагаме с пълно познание за Вселената и нас самите? А ако не, дали си струва настоящите ни представи за света да смятаме за окончателни и непоклатими? Да го правим е най-малкото глупаво и абсолютно ненаучно. И поради това всяка нова хипотеза, разширяваща хоризонта на научните познания има право да съществува.
Една такава интересна нова хипотеза изказа доктора на физическите и математическите науки A.Eфремов. Ето какво каза той: "Теорията на гравитацията на Нютон е абсолютно експериментално нещо. Налице е забележителен коефициент, който се нарича гравитационна константа на Нютон. И този коефициент все още е установен с точност само до третия знак, защото по-точното му определение все още не е възможно. Да се определи прецизно стойността на гравитационната константа е трудно, защото не разполагаме с идеални сферични тела и точки.
Вие знаете, че гравитационното поле на Земята - това не е нищо друго, освен силата, с която тялото е привлечено от Земята, умножена по масата. В зоните, където има огромни подземни кухини, вътре в тях масата е по-малка. В тези места гравитационното ускорение става по-малко от известната стойност от 9.81 м / сек, т.е., в тези места се срещат гравитационни аномалии".
Оказва се, че теглото на телата в различни части на планетата ще бъде различно. Това, между другото, без всякакви истерични крясъци за "измама", "шарлатанство" и "псевдонаука", обяснява научно проявата на гравитационните аномалии в някои от така наречените "аномални зони", т.е. места с постоянни електромагнитни, гравитационни, хронални и други аномалии.
Така например, на планетата са известни места, където водата тече нагоре - срещу силата на земното притегляне, а не надолу. А ако в такива места има участъци от пътища, точно така и колите с изключен двигател буквално биват избутвани от неизвестна сила нагоре. И това не е никакъв мистицизъм, нито е дяволия, не е и "илюзия", както веднага започват да обясняват хората, които не са в състояние да мислят. Това е просто резултат от наличието във вътрешността на Земята на огромните кухини и като следствие - намаляване на масата на всички предмети и тела.
Е, а защо толкова много учени не можаха да се сетят за това преди? Да, може и да се сещали, но съществуващата научна "инквизиция" стриктно следи за това "позволеното" за обикновените хора знание да не излиза извън пределите на определената за тях "забранена" рамка. Определена от кого? Да, от същите тези сили, които контролират по-голямата част от учените, както и хода, и посоката на развитието на самата наука.
И изглежда, че за тези сили не е от полза обикновените хора да знаят за наличието в пластовете на нашата планета на гигантски кухини. Толкова големи, че там може да съществува някоя подземна цивилизация. А е възможно да не е само една. Не е случайно, че този факт посочи и E. Сноудън, след като се е запознал със съдържанието на тайните файлове на спецслужбите в САЩ.
Има и друга интересна идея, която A.Eфремов изрази по отношение на съществуването на друга, паралелна на нашия свят реалност: "Не съществува един свят, а два. Нашият свят и точно такъв триизмерен свят - втория. Те са разделени от светлинна бариера, където фотоните летят със скорост от 300000км./ч. Ние с вас не можем да проникнем отвъд тази бариера: масата не е равна на нула. Този свят за нас е "въображаем", ние не го виждаме и никога няма да го видим ...
Нашият свят е свят на ентропията. Ентропията - това е мярка на безпорядъка. Ако вземете кафе и мляко - разполагате с информация. Ако ги смесите заедно - сте загубили информацията за това къде е кафето и къде - млякото. В резултат на това се увеличава безпорядъка. Това е примитивен пример.
Отрицателната ентропия се нарича негентропия. Негентропията на руски означава "информация". Този втори свят може да е "информация", но това е просто хипотеза. Аз твърдя, че математиката е обективна реалност, но тя е в света на информацията, тя идва към нас. Невъзможно е да се измисли нова мелодия, новата мелодия може само да "падне" от света на информацията...
Уверявам ви, че не е толкова просто в този свят. Ние просто не знаем как е устроен. И ако ние узнаем как е устроен света, тогава ще разберем защо сме нужни тук. А ако сме "добър проект", значи ще останем, нужни сме. Ако сме "негоден проект", ние ще престанем да съществуваме".
Затова според хипотезата на учения съществува паралелен на нас "информационен свят". Но нали древните мистични източници са го нарекли "Акашови записи", а учените - "ноосфера". Ето ви друго конкретно научно обяснение, дори и в рамките на хипотезата, но абсолютно без тази неоснователна истерия, която обикновено устройват чрез медиите различни "борци срещу псевдонауката", залепващи на всяко различно от тяхното собствено становище вече подготвени "етикети". И лично на мен не ми идва на езика да ги нарека "учени".
Ние наистина знаем твърде малко за нашата реалност, за да бъдем като нарцистичните глупаци или клиентите на някои заведения, страдащи от грандомания и представящи се като абсолютни многознайковци. Именно заради такива псевдо-учени, които се опитват да ограничат науката до тесните граници на собствения си мироглед, самата официалната наука все повече се превръща в друга религия, имаща както своите догми, на които ние трябва да вярваме сляпо, така и своя йерархия, жречество и дори "инквизиция".
Но може би, именно тази ограничена и служеща на интересите на враждебните на човечеството сили наука ни превръща в "негоден проект" на висшите сили? И възможно е само прогресивните учени с техните "нестандартни" хипотези да ни изведат от този задънен път на самоунищожението.

neonula.blogspot.bg/
 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686057
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031