Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2016 09:56 - Значи и така може
Автор: kunkata Категория: Регионални   
Прочетен: 1800 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 30.03.2016 13:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Я да видим, аз ли грешно чух или те правилно се "изтърваха".
 Тази сутрин по НоваТв - думите са на В. Николаев.
  Гост в студиото е майката на убитата на пътя Лора през 2011 - Варна.
  Темата се предизвика от излязлата присъда на виновника - 2 години условно, а не лишаване от свобода -пещеходката имала вина, че не преценила скоростта на мотоциклетиста. Сякаш в дамската си чанта има скоростомер, така както на таблото на водача.
  Както и да е - с това правосъдие свикваме. Жалко за момичето.
  ОБАЧЕ:На екрана се изписва, че майката е настоящ депутат от ГЕРБ. Без да е ясно каква е по професия-не пръщи от интелект. Но след инцидента била ПОКАНЕНА от Цв. Цветанов да стане депутат/ цитирам В. Николаев/.
  1.  Я, викам си - гледай колко е навътре в информацията той.
  2.  Умишлено ли го каза? Или се изтърва?
  3.  Така ли се става депутат, с ПОКАНА само?
  4.  Замазаха го с това, че тя /майката-депутатка/ щяла да постави въпроса в парламента-Защо избиват децата ни по пътищата?
  5.  Е, оказва се ,че нищо не е свършила.

 Чудна страна, прекрасна просто. Да стане Паша Христова, та да види!

 



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kunkata - Момиче, прегазено на зебра, се оказа виновно за смъртта си
30.03.2016 13:23
http://www.bgnow/news.php?cat=2&cp=0&newsid=63296
цитирай
2. kunkata - Решение на Върховния касационен ...
30.03.2016 13:24
Решение на Върховния касационен съд, с което бе намалена присъдата на моторист, убил непълнолетно момиче на пешеходна пътека през 2011 г., предизвика масово възмущение. Причината е, че Лора Казанлиева бе обявена от магистратите за съпричинител на инцидента, защото не се е огледала, преди да стъпи на зебрата.
По тази причина ВКС намали наказанието на Диян Станчев, който е карал мотора си с 87.9 км/ч при позволени 50 км/ч в града и на място, където е имало пешеходна пътека. Въпреки това съдът приема, че Казанлиева има вина за смъртта си. В решението им пише, че момичето е нарушило Закона за движение по пътищата, като не се е огледало.
След удара, при който загина Лора, започна дълга съдебна сага. Първоначално Станчев призна вината си и се споразумя за 2-годишна условна присъда. Година по-късно ВКС върна делото за ново гледане. Последва отново условно наказание, но делото бе върнато за ново гледане. Третия път Станчев бе осъден на 2 години и 6 месеца затвор, а решението беше потвърдено от апелативния съд. С последното си решение ВКС намали присъдата с 6 месеца и му отне шофьорската книжка за 4 години.
Тримата съдии са се разделили двама срещу един. "Налице е съпричиняване, тъй като пострадалата, без да се огледа, е предприела пресичане, като не се е съобразила с разстоянието до приближаващото пътно превозно средство и неговата скорост на движение и е попаднала в опасната зона за спиране. На пешеходеца не е предоставено правото да не държи сметка за приближаващите превозни средства", пише в решението на Лада Паунова и Даниела Атанасова. Те са цитирали и решение на Върховния съд от 1977 г., според което предимството на пешеходците е "абсолютно по своето съдържание, но относително по своя ефект", тоест, когато безопасността им е застрашена, те са длъжни да не се възползват от него на всяка цена.
Съдия Севдалин Мавров е написал особено мнение. "Възприетото в случая, че Казанлиева е съпричинила вредоносния резултат, е житейски нелогично и противоречи на духа на Закона за движение по пътищата. Не може да се изисква от пешеходците вярна преценка за всички характеристики на приближаващи МПС, които могат да рефлектират върху спирането им преди пешеходната пътека", смята той.
Източник: СЕГА
цитирай
3. krumbelosvet - Моля, нека не е виновна страната или българите изобщо.
30.03.2016 14:49
Даже съдебната система и съдиите са жертва на... прехода. По примера на Германия, едно адвоканско правителство направи адвокатите съдии и обратно. Но Източна Германия беше МАЛКА част от обединената страна и съдебната система понесе сътресението. После едно спортно правителство плю с всичка сила по нашата съдебна система и злото се вдигна на квадрат. АВТОРИТЕТЪТ НА СЪДА Е ПО-ВАЖЕН ОТ ГРЕШКИТЕ. Затова английските магистрати още носят бели перуки !!! Грешки са неизбежни и подлежат на поправяне. А оплюването на съда стимулира престъпленията и ги оправдава морално. Всичко това, разбира се, е "тайна" за евро-менторите. Как да си признаят, че техни протежета съсипаха съдебната система. И никой журналист не смее поне като предположение да спомене това. Ще си изгуби хляба. Още по-лошо. Вече и най-съвестните съдии се страхуват от престъпниците, и има защо - и полицията вече се страхува. При тия добри адвокати често се оказва виновен полицаят. Това никога не е било в България. Нито преди, нито след 9-ти. И главната вина е на евро-менторите. Те няма да си признаят, но поне ние да знаем.
Един показателен пример. С промяна на закона в угода на адвокатите, тяхното неявяване отлага делото. С това масово се злоупотребява, даже по няколко пъти в едно дело.
цитирай
4. kunkata - Поздрав, krumbelosvet
30.03.2016 15:29
Нямам познанията, а само усещания за нещата.
Но и акцента в поста е изобщо какво ни се случва-сякаш нямаме думата. Дори и на избори!
цитирай
5. pitankatapita - Малко разяснение
30.03.2016 20:18
Бог да прости милото момиче, което загина така нелепо! Започвам с това, защото едно невинно дете беше убито на улицата. Но по отношение на майката нека кажем, че тя почти веднага след смъртта на детето си стана фен на Цветан Цветанов, който умее умело да борави с най-личните и тежки трагедии на хората. Чрез тази жена той успя да си създаде цяла група от родители в траур, на които уж съчувстваше, а всъщност ги използваше и ги използва за мръсни, партийни и лични цели. После жената стана депутат с благословията на Цветанов. Цветанов не ме изненадва, наясно сме с морала му. Но въпросът е как майката намери сили да стане пионка на истинските убийци на децата ни!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kunkata
Категория: Други
Прочетен: 505370
Постинги: 348
Коментари: 580
Гласове: 373
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930