Постинг
05.03.2016 13:31 -
am-am
Необходими продукти
500 г кайма
200 г пушен колбас
1 филия сух хляб
Ѕ глава лук
50 г пушени гърди
сол
черен пипер
За тестото:
400 г брашно
1 яйце
Ѕ ч.л. сол
Ѕ ч.л. оцет
2 с.л. олио
Начин на приготвянe
Пушените гърди се нарязват на кубчета и се загрявят. Прибавят се нарязаният лук, кайма, ситно нарязаният колбас и сол. Сместа се позапържва леко, сваля се от огъня и се омесва с хлебните трохи, жълтъка от яйцето и щипка червен пипер. Омесва се тесто от посочените продукти и се разточва на дебела правоъгълна кора, която се разделя на две. Във всяка половина се слага половината от плънката. Кората се загъва като плик и се намазват от гладката страна с мазнина. Слагат се в намазнена тавичка с гладката страна нагоре и се пекат в силна фурна до зачервяване.
Българският боен вик Ура!
Кога трябва да замълчите (дори и да ви и...
М. Тачков - "Хаджи Димитър" /т...
Кога трябва да замълчите (дори и да ви и...
М. Тачков - "Хаджи Димитър" /т...