Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2012 16:06 - Гръцката трагедия - Знамение за бъднините на целия свят! Автор: kostas
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 5478 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Всяка финансова система, която е базирана върху дълг, е обречена на провал. Днес живеем в най-големия дългов балон, който светът някога е виждал. И ако хората изведнъж загубят възможността да пазаруват на кредит, икономиката ще спре окончателно. За съжаление такива балони не са вечни. (По-скоро „за щастие“, защото материализмът е на път да ви изяде и душите – бел. Goodman) Когато този балон се спука, доверието във финансовата система ще изчезне и ще последва вълна от фалити на банки. (Но тъй като някои от тези банки са „прекалено големи, за да фалират“, за разлика от цели държави, системата ще продължи контролирания си срив по план.)

В момента положението в Гърция е предупредителен знак за света. Никой не заема пари на Гърция, банковата система в страната умира, един на всеки 4 бизнеса вече е закрит, безработицата расте лавинообразно, а гръцката икономика е в рецесия за пета поредна година. За жалост, тя се свива все по-бързо. Спадът е 7% на годишна база за последната четвъртина на 2011-а. Това не трябваше да става. Нещата трябваше да се подобрят досега. Но вместо това депресията се задълбочава все повече и много скоро останалият свят ще преживее това, което се случва в Гърция. (И всичко това е като разходка с гръцка лодка в сравнение с онова, което светът ще преживее при царуването на Ариман.)

image

За нещастие, повечето медийни източници отразяват случващото се там като „изолиран инцидент“, вместо като предупреждение. Но има и малцина, осъзнаващи важността на случващото се. Репортер на The New York Times наскоро описа как се живее в Гърция днес:

Много показатели сочат, че Гърция се превръща в нещо без прецедент за съвременния Запад. (Прецедент има и за ирония това е северната им съседка, макар нещата тук да се случваха бавно и все така по план за целия период на т.нар. Преход.) Една четвърт от всички гръцки фирми са закрити от 2009 г. насам, а половината малки бизнеси в страната казват, че не могат да изплащат заплати. За първата половина на 2011-а е отчетен 40% ръст на самоубийствата. Бартерната икономика се възражда, докато хората се опитват да работят покрай разбитата финансова система. Почти половината население под 25-годишна възраст е безработно. Миналия септември организаторите на спонсориран от правителството семинар относно емиграция в Австралия, събитие привлякло едва 42 участници година по-рано, бяха потресени, когато се записаха за участие 12,000 желаещи. Гръцки банкери ми споделиха, че хората са изтеглили около една трета от спестяванията си. Мнозина, както изглежда, дотогава са ги крили под дюшека или заровени в задния двор. Банкер, част от работата на когото е да убеждава хората да спестяват, ми каза, че никой не би се доверил на гръцка банка в момента.“

imageГърция преживява пълен икономически колапс и никой не вижда светлина в края на тунела. Държавата е принуждавана да ограничи бюджетния си дефицит, но всеки път щом правителството орязва разходите, това предизвиква спад в икономическата активност, а така и спад в приходната част. ЕС и МВФ настояват 15,000 държавни работници да бъдат съкратени незабавно и общо 150,000 до 2015 г., а заплатите на останалите да бъдат намалени с още 20%. Изискват намаление на минималната заплата с повече от 20% и значително орязване на обезщетенията при безработица и пенсиите. Разбира се, цялото това „затягане на коланите“ още повече ще влоши краткосрочното икономическо състояние.

По всичко личи, че Гърция ще обяви фалит (неплатежоспособност) по националния си дълг. Джон Мултън, председател на Better Capital, коментира ситуацията така:

Ако бях грък, нямаше да се съглася на тези мерки, щях да обявя фалит и да се справям с него. Какво предпочитате: 2-3 трудни години или 20?“

Италия, Испания, Португалия, Ирландия и Унгария вървят надолу по същия път. Гърция е предупредителен знак за света: „Ако трупаш безразборно дълг, все някой ден ще се наложи да го изплащаш!“ В същото време за всеки час от денонощието 150,000,000 долара се натрупват върху националния дълг на САЩ!

* * *

Източник: The Economic Collapse

www.otizvora.com/2012/02/4048/





Гласувай:
7



1. анонимен - Към кого ли са задлъжняли всички държави?
28.02.2012 16:36
Към държава или империя, или към марсианци?
– Дълговете на държавите, дори и "най-могъщите", са към световната еврейска мафия, на чийто върх са банкерите, начело с Ротшилд.
Баснословната задлъжнялост на държавите не е от прекомерни неразумни разходи, а от насилствено натрапвани заеми, с голяма лихва, които по принцип са неизплатими. Защото, първо, заемите се дават само за непроизводствени, безсмислени или направо - заробващи проекти. И второ – еврейската световна мафия печата и контролира парите на всички държави, и с преднамерено увеличаване парите в обръщение, се предизвиква инфлация (обезценяване), а с намаляване парите в обръщение, се предисвиква рецесия или - финансова и икономическа криза, какъвто е случаят с последната световна "финансова криза", а и със всичките досегашни световни или локални "кризи".
А не, че някои народи, както лукаво се внушава, били мързеливи, а други, като ирландците, пък уж бяха много работни и предприемчиви, но ето че, и те, и ние - българите, и гърците, и португалците, а и самите "стожери" на "демокрацията" – САЩ и Великобритания, са задлъжняли, колкото произвеждат за една година. И повечето държави не успяват, както е и предвидено" да плащат само лихвите по дълговете си, към "богоизбраните" световни банкери - евреи - сатанисти.
Ето защо Христос е казал: "Княз на света е дяволът". А на самите прадеди на днешните банкери, Христос казал в очите: "Ваш баща е дяволът, и вие неговите похоти искате да вършите..."
цитирай
2. borjanmljakov - Дрън дрън ярини.
29.02.2012 13:28
.
цитирай
3. dimat - Светът на илюзиите.На "царят е гол!
05.02.2014 20:27
Само,дето още го няма "детето" да извика "царят е гол" и всички хипнотизирани роби,да прогледнат...и да видят,че вече в света пари няма,че вече даже и "парите не управляват" - управлява илюзията за пари,която световните еврейски банкстери внушиха на Света.

А,когато хората "прогледна",ще теглят една майна на банкстерите и системата им,ще си създадат една нова система с нова банка,ЧРЕЗ КОЯТО ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ЖИВЕЯТ ПО СИСТЕМАТА ИЗПИТАНА ОТ НАШИТЕ ДЕДИ И ПРАДЕДИ,ПРИ КОЯТО СИСТЕМА СЕ РАБОТИ,СПЕСТЯВА И СЪС СПЕСТЕНОТО СЕ НАДГРАЖДА,А ДУМАТА "КРЕДИТ"СЕ Е СЧИТАЛА ЗА МРЪСНА,С КОЯТО СА ДАМГОСВАЛИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ(САМО ПРЕСТЪПНИКЪТ И МЪРЗЕЛИВИЯТ Е ВЗЕМАЛ ЗАЕМИ)

Ами,това е.Просто е!Само трябва да се изреве с цяло гърло - "царят е гол" !
цитирай
4. krumbelosvet - Неплатимите дългове
13.12.2017 06:57
Неплатимите дългове отдавна са платени от присвоената от банките "принадена стойност". И никакъв колапс няма да настъпи освен там, където пожелаят кредиторите, разполагащи с ВОЕННАТА СИЛА да отнемат собственост, и НАЦИОНАЛНАТА ТЕРИТОРИЯ в т.ч., от избрани удобни длъжници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312069
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031