Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2017 09:39 - Бил Гейтс: 30 милиона души ще бъдат мъртви "рамките на 15 години"
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 1044 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.02.2017 09:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бил Гейтс предупреждава, че глобална пандемия може да убие десетки милиони


Биотероризъм може да убие повече хора, отколкото ядрената война Гейтс предупреди световните лидери


Публикувано на 18 Фев 2017 от Carol Адл в News , World

image

Бил Гейтс предупреди, че десетки милиони хора могат да умрат в глобална пандемия в рамките на следващите 15 години.

Най-богатият човек в света, предупреди световните лидери в Мюнхен в събота за опасност от биологична война, която той смята, че не е взел достатъчно сериозно от световните правителства.


По време на речта си по време на конференция за сигурност в Мюнхен, Гейтс каза, че международната общност е необходимо да се подготвят за епидемии пътя на военните подготвени за война, като каза, че биотероризъм може да унищожи много повече хора, отколкото ядрените оръжия.

Прес ТВ доклади:

"Следващата епидемията може да възникне на екрана на компютъра на терористично намерение за използване на генното инженерство за създаване на синтетична версия на вируса едра шарка ... или супер заразна и смъртоносна щам на грип", каза американският гений.

Той каза, че се готви за смъртоносна пандемия е също толкова важно, колкото и ядрено възпиране.

"С ядрено оръжие, ще си помислите, най-вероятно ще спре след убийството на 100 млн. Едрата шарка няма да спре. Тъй като населението е наивен, и няма реални препарати. Това, ако го извади и разпространение, ще бъде по-голям брой, "твърди той.

"Дали това се случва по приумица на природата или от ръката на терорист, епидемиолози казват на бързо движещи се във въздуха патоген може да убие повече от 30 милиона души по-малко от една година," заяви Гейтс пред Мюнхенската събирането. "И те казват, че е разумна вероятност светът ще преживее такава епидемия в следващите 10 до 15 години."

Гейтс, който е прекарал голяма част от последните 20 години, финансиращи глобална здравна кампания, каза напредък в областта на биотехнологиите, новите ваксини и лекарства, може да помогне за предотвратяване на епидемии разпространяват извън контрол.

"Повечето от нещата, които трябва да направите, за да се защитят срещу естествено срещащ се пандемия са едни и същи неща, които трябва да се подготвят за умишлено биологична атака", обясни той, като призова международната общност да се подготви за епидемиите пътя на военните подготвени за война.

"Това включва зародишни игри и други подготвеност упражнения, така че можем по-добре да разберат как ще се разпространяват болести, как хората ще реагират в паника и как да се справят с неща като натоварените магистрали и комуникационни системи", добави той.

Той каза, че миналата година огнище Жика вирус и 2014 катастрофата на Ебола епидемия показа на правителствата все още не са достатъчно силни, за да реагира при извънредни ситуации.


Бил Гейтс: 30 милиона души ще бъдат мъртви "рамките на 15 години"

Публикувано на 19 Февруари 2017 от Шон Адл-Табатабай в новини , САЩ
image

Основателят на Microsoft Бил Гейтс предупреди, че над 30 милиона души ще бъдат мъртви в рамките на следващите 15 години, в резултат на атака на биотехнологиите. 

В изказване на конференция за сигурност в Мюнхен, Гейтспредупреди , че следващата световна епидемия най-вероятно ще са с произход от терористи, използващи биотехнологиите да се разпространява опасен "supervirus" по целия свят.

Следващата епидемията може да възникне на екрана на компютъра на терористично намерение за използване на генното инженерство за създаване на синтетична версия на вируса едра шарка ... или супер заразна и смъртоносна щам на грипа ," каза той пред публиката.

Дали това се случва по приумица на природата или от ръката на терорист, епидемиолози казват на бързо движещи се във въздуха патоген може да убие повече от 30 милиона души по-малко от една година. И те казват, че е разумна вероятност светът ще преживее такова избухване през следващите 10 до 15 години ", предупреди той.

Rt.com доклади:
Гейтс заяви, че връзката между здравната сигурност и международната сигурност се подценява като добави, че правителствата не са се обръща достатъчно внимание на тази заплаха. "Ние не обръщаме внимание на връзката между здравната сигурност и международната сигурност на свой собствен риск."

Липсата на смъртоносни епидемии в новата история не трябва да приспи света в измамно чувство на сигурност като такива "апокалиптичните сценарии" може да се случи. Гейтс напомни на публиката за мащаба на грипна пандемия през 1918 г., които заразени около 500 милиона души и заяви, между 50-100 милиона живота според различни оценки.


"Повечето от
нещата, които трябва да направите, за да се защитят срещу естествено срещащи пандемия са едни и същи неща, които трябва да се подготвят за умишлено биологична атака."

Катастрофалните последици от пандемия са съпоставими с ядрена война и климатичните промени, Гейтс вярва. "Аз видите заплахата от смъртоносните пандемии чак до там с ядрена война и климатичните промени."

Той добави, че правилната подготовка може да бъде намаляването на рисковете. Такава готовност включва създаването на медицински "арсенал от нови оръжия", за да се противопостави на различни епидемии. Той каза, че хората трябва да "се подготвят за епидемии пътя армията се готви за война", като например, провеждане на упражнения, за да се разбере поведението на вируси. Миналата година правителството на САЩ, проведено подобен експеримент, освобождавайки "газ" в метрото на Ню Йорк.

Съкращаване на времето за създаване на ваксина, наблюдение и подобряване на сътрудничеството също са сред необходимите изисквания, за да се справят с една пандемия, според Гейтс.Липса на подходяща подготовка може да струва до $ 570 милиарда долара годишно, добави той.

речта на Гейтс по време на конференцията в Мюнхен не е първият път, милиардерът изрази опасения за биотероризъм.През януари, той предупреди за потенциалната опасност от биотероризъм по време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария. В интервю за радио Би Би Си през декември 2016 г., Гейтс говори за човешката уязвимост до бързо разпространение на болести.


30mn души мъртви в една година: Бил Гейтс предупреждава за потенциални биотерористични опасности в следващите 15 години
  Публикувано време: 18 февруари, 2017 19:53

  image Основателят на Microsoft Бил Гейтс © Михаела Rehle / Ройтерс

 Следващата смъртоносна световна епидемия може да се случи в ръката на терорист, използващо биотехнологии за атака, Бил Гейтс предупреди по време на Конференцията за сигурност на Мюнхен. Основателят на Microsoft също така в сравнение с пандемията на ядрена война и климатичните промени.

Следващата епидемията може да възникне на екрана на компютъра на терористично намерение за използване на генното инженерство за създаване на синтетична версия на вируса едра шарка ... или супер заразна и смъртоносна щам на грипа ," предупреди той в реч , публикувана от Бизнес Insider.

 

"Дали това се случва по приумица на природата или от ръката на терорист, епидемиолози казват на бързо движещи се във въздуха патоген може да убие повече от 30 милиона души по-малко от една година. И те казват, че е разумна вероятност светът ще преживее такова избухване през следващите 10 до 15 години, "предупреди той.

Гейтс заяви, че връзката между здравната сигурност и международната сигурност се подценява като добави, че правителствата не са се обръща достатъчно внимание на тази заплаха. " Ние не обръща внимание на връзката между здравната сигурност и международната сигурност на свой собствен риск."

 

Липсата на смъртоносни епидемии в новата история не трябва да приспи света в измамно чувство на сигурност като такива " апокалиптичните сценарии " може да се случи. Гейтс напомни на публиката за мащаба на грипна пандемия през 1918 г., които заразени около 500 милиона души и заяви, между 50-100 милиона живота според различни оценки.

"Повечето от нещата, които трябва да направите, за да се защитят срещу естествено срещащи пандемия са едни и същи неща, които трябва да се подготвят за умишлено биологична атака."

Чети повече imageUS извършва bioterror експеримент с "нетоксичен" газ на NYC метрото

Катастрофалните последици от пандемия са съпоставими с ядрена война и климатичните промени, Гейтс вярва. " Аз видите заплахата от смъртоносните пандемии чак до там с ядрена война и климатичните промени."

Той добави, че правилната подготовка може да бъде намаляването на рисковете. Такава готовност включва създаването на медицински "арсенал от нови оръжия" , за да се противопостави на различни епидемии. Той каза, че хората трябва да " се подготвят за епидемии пътя армията се готви за война", като например, провеждане на упражнения, за да се разбере поведението на вируси. Миналата година правителството на САЩ, проведено подобен експеримент, освобождавайки "газ" в метрото на Ню Йорк.

 

Съкращаване на времето за създаване на ваксина, наблюдение и подобряване на сътрудничеството също са сред необходимите изисквания, за да се справят с една пандемия, според Гейтс. Липса на подходяща подготовка може да струва до $ 570 милиарда долара годишно, добави той. 

речта на Гейтс по време на конференцията в Мюнхен не е първият път, милиардерът изрази опасения за биотероризъм. През януари, той предупреди за потенциалната опасност от биотероризъм по време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария. В интервю за радио Би Би Си през декември 2016 г., Гейтс говори за човешката уязвимост до бързо разпространение на болести.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39763871
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031