Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2016 15:44 - Кой е Архангел Михаил?
Автор: kunkata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 713 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  На кого помага архангел Михаил

Михаил е велик защитник, „меч Господен“ и Божий застъпник. Счита се за пазител от всяко видимо и невидимо зло и на православните християни. Архистратигът не приема поклонения и се отзовава практически във всеки един случай, от каквото и да е естество. Незабавно пристига на помощ, щом е призован.

Дори човекът да не знае кой точно е Михаил, стига само да се позове на него и ще получи подкрепата, за която проси – по един или друг начин. На помощта му може да разчита и най-закоравелият атеист. В способностите на Михаил е да върне заблудените в жизненото русло, да ги подбуди към решителни действия, да им помогне да отстояват решенията си. Ако по ваше мнение ситуацията е безнадеждна и няма как да се справите без помощ, достатъчно е само да помислите за Михаил.

Разбира се, архангелът с лекота различава искрените чисти желания от молбите със задни мисли. Никоя ангелска сила не би нанесла вреда, те всички са олицетворение на желязната и безкомпромисна висша справедливост. Затова желания, които имат цел да навредят на някого, се блокират, но всички останали получават истинска помощ и толкова удачно решение, че призоваващият преминава през изпитанието като през забавно приключение.

Архангел Михаил е защитник и покровител на юдейския народ.

Освен това той отговаря за душите на умрелите и на спящите. Това е архангелът, който охранява мъртвите от зли сили по пътя им към Бог. Също така се знае, че той отсява грешниците от праведниците. Под негов контрол е „Великата книга на съдбите“, в която се записват всички човешки животи и извършени грехове.

На Михаил се отдава голямо значение и по отношение на свършека на света, Страшният съд: „Свети архангел Михаил, защити ни в борбата, не позволявай да загинем на Страшния съд“, гласи една кратичка, но много ефективна молитва.

Михаил е защитник и на спящите и помощник в тъгата. Той е и уникален лечител. Този обичай идва от древността. В ранното християнство се е считало, че злите духове са източник на всички болести, а побеждавайки ги, Михаил е победител и над болестите. Има много случаи на изцеление чрез молитви към архангела Михаил. Ненапразно някога пред болниците са строили параклиси на негово име, както и лазарети, близо до храмове на името на Михаил.

Молим се на него при влизане в нова къща, а също и когато освещаваме дома си.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kunkata
Категория: Други
Прочетен: 505907
Постинги: 348
Коментари: 580
Гласове: 373
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930